onsdag den 25. november 2009

Nyt fra Chennai

Overraskende nok har jeg ikke mærket noget til jetlag - men her er det jo også klart en fordel at jeg er A-menneske og gerne hopper tidligt ud af sengen. Derfor var det heller ikke så galt at komme op på arbejde den første dag.Vi bor kun 15 min kørsel fra L&T's kontorer, men der nåede alligevel at være rigtig mange sanseindtryk. Gadebilledet er præget af biler, motorcykler, gående, cyklister, køer, vilde hunde, busser og rickshaws i en stor blanding. Her gælder reglen at den største har første ret - det handler nemlig bare om hvem der er bedst til at møffe sig frem i trafikken og det er selvfølgelig en fordel at være den største. Det karakteristiske er endvidere utrolig meget affald og faldefærdige eller uafsluttede bygninger. Det eneste der pynter er kvinderne i de mange fantastisk flotte farvede klæder.

Selvom både Eva og jeg var lidt matte i betrækket efter første arbejdsdag tog vi alligevel turen ind til centrum for at se lidt mere af Chennai. Der er hele tiden heftig trafik men i rush hours fra 17-21 er der endnu mere og det tog os en time at køre den korte tur. Vi hyggede os dog fint med at studere alle de underlige ting vi så og at rulle vinduerne ned for at knipse med kameraet. Det blev til en times vindueskiggeri i et shoppingcenter inden turen hjem på hotellet til en middag med Claus.Transporten rundt hernede foregår med vores faste chaffør. Det er virkelig en luksus, at han møder ind om morgenen og ellers bare følger os hele dagen. Selv mens vi er på job venter han troligt i nærheden. Jeg tror han snakker med de andre chaffører eller tager sig en lur. Det betyder også, at man på intet tidspunkt behøver vente på en taxa eller bekymre sig om hvordan man finder hjem!

6 kommentarer:

 1. Det ligner Vietnam.. bare med lidt mere orden i trafikken... =) Sys du ikke det er fedt?

  SvarSlet
 2. Jo det er virkelig interessant at opleve en så anderledes kultur.
  Hehe jeg tvivler på at trafikken er værre end her - det er bare svært at fange kaos på et foto.

  SvarSlet
 3. Jeg vil også have min egen chauffør! Helst kvinde... og lækker :D

  SvarSlet
 4. Hey,

  Havde ellers tænkt at spørge dig, om du ikke snart kommer et smut forbi Christanshavn en dag på vej hjem fra arbejde... men det er da noget af en smuttur hele vejen fra Indien!

  Vi må finde ud af noget, når du kommer hjem igen.

  Nyd Indien, "miss Signe" ;-)

  - Tine

  SvarSlet
 5. Hej Tine,

  Jeg er skam hjemme igen - jeg har bare været lidt bagud med beretningerne fordi tiden blev anderledes prioriteret mens jeg var dernede.

  Jeg er lidt hængt op af travlhed på arbejdet og en forkølelse så ved ikke om jeg har tid inden vi ses d. 13.

  /Signe

  SvarSlet
 6. Så finder vi bare ud af noget efter jul!

  God bedring.

  - Tine

  SvarSlet