onsdag den 7. juli 2010

Jeg er defekt

Øv! Mit ventre ben er deffekt og jeg har måtte melde afbud til noget så fedt som Island Explorer den kommende weekend. Suk hvor er jeg frustreret, ærgelig og mut.

Problemet er mit knæ. Efter løbeture og MTB har jeg megen murren i knæet. Det hele startede sidste år med en løbetur hvor det begyndte at jage voldsomt i knæet så jeg ikke kunne løbe videre. Lige så mange fys'er og læger, der har kigget på det - lige så mange forskellige forklaringer har jeg fået. De er dog alle enige om at det ikke er noget alvorlig og jeg måtte gerne træne videre. Nu er det dog desværre blevet værre og jeg er desperat efter en entydig diagnose. Så jeg var et smut forbi lægen igen og har fået henvisning til at få det undersøgt. Da der var gået over en uge uden svar fra det offentlige kontaktede jeg min sundhedsforsikring - og vupti i dag to dage efter havde jeg tid til forundersøgelse på Privat Hospitalet Danmark.

Jeg håber de har tryllestaven klar til at lave magi...men jeg skal nok nærmere sætte mig op til lidt mindre. Jeg vil være godt tilfreds hvis de kan komme med klart svar på hvad det er og hvad der skal til for at afhjælpe det. Jeg synes at have forsøgt så meget uden virkning - fx udstrækning, vippebrædt, mere udstrækning, fiskeolie, øvelser med elastik, is behandling, massage, knæbind og diverse cremer.

Eneste der hjælper er at lave ingenting (og nej det er ikke en permanent løsning!) så udover at melde fra til race, er alle løbeture indstillet og for en stund er "Cykler på arbejde" sat i bero. Uhh hvor jeg ellers savner det og specielt nu hvor vejret indbyder til at cruise op og ned ad Strandvejen!

Men jeg kan jo fylde dunken med Nuun, som jeg med stort besvær har fået skaffet hjem til weekendens race, sætte mig i solen, svede som et svin og drikke 10 l vand for at se om jeg kan få lidt effekt af electrolytterne i Nuun'en alt imens jeg drømmer mig til Bornholm... Uhh det ville have været så fedt et race! Jeg skulle for første gang stille på mix hold og være i gang i op til 24 timer!

Update to timer senere:
Så har jeg været til forundersøgelse - næste step er MR scanning for at se om det er menisken der driller. Jeg er lettet over at lægen tog skaden seriøs, for jeg frygtede blot at få beskeden "Tag det lidt med ro, så går det nok væk" og den har jeg hørt for mange gange til at jeg orker at høre den igen.
Mht scanningen håber jeg på den ene side, at der ikke er noget galt så jeg undgår eventuel operation - men på den anden side må den gerne vise en klar grund til smerterne! Så jeg ved ikke helt hvilket resultat jeg skal krydse fingre for. I stedet for at spekulere for meget vil jeg glæde mig over, at jeg kan forvente at være scannet indenfor en uge!

7 kommentarer:

 1. Ærgeligt bliver et fedt løb derovre tror jeg på.

  god bedring

  SvarSlet
 2. Du skal da bare pumpes fuld af smertestillende medicin, så er alting fikset :D

  SvarSlet
 3. Det var surt at dit knæ ikke ville med til Bornholm! Jeg skal dog gøre alt for at "WATeam & Thrane" får en god placering, selv om du ikke kan hjælpe til.
  Med den vejrudsigt tror jeg det er rigtigt godt, at du nåede at skaffe os Nuum, for vi kommer til at svede som svin ;-)
  Held og lykke med scanningen.

  SvarSlet
 4. ÆRgerligt. Jeg kender følelsen alt for godt. Men også at der i 99,87% af tilfældende er endnu en fed løbetur for enden af en kedelig periode.

  Så fat mod.

  \Bjafle

  p.s. Nu har du så god tid til at sætte dig godt ind i Tour de France. Spilak blev flaterende 181 ud af 189 i tirsdags ;-)

  SvarSlet
 5. ØV ØV ØV - super ærgerligt! Skader kommer bare altid på de værst tænkelige tidspunkter.

  Det kan være, du skal igang med nogle mere Niggle-agtige fritidsaktiviteter - ihvertfald for en periode.

  God bedring - og håber at scanningen giver dig svar...

  - Tine

  SvarSlet
 6. Velkommen til mit univers Signe... Vi kan da konkurrere om at have de dårligste knæ så ;)

  SvarSlet
 7. Tak for jeres kommentarer!

  Thomas -> Ja havde også glædet mig meget. Det må give fede udfordringer og oplevelser med den natur derovre! Så må håbe det passer i kalenderen næste år.

  Bjarke -> smertestillende er også afprøvet, men ikke liiiige en holdbar løsning...

  Christian -> fantastisk i stadig skal hedde WATeam! Vil I låne noget pink? ;o) Jeg har bestemt også høje forventninger til jer.

  Bjafle -> Ha ja det kunne være jeg skulle bruge lidt af energien på TdF. Har set en smule men forstår slet ikke det taktiske spil så det var nok et sted at starte.

  Tine -> Hvis det var vinter og mørkt ville jeg være klar på nørklerier, men det er tålmodigheden slet ikke til pt ;o)

  Camilla -> nej tak den konkurrence vil jeg ikke deltage i! Mit knæ skal være tip top igen snart :o)

  SvarSlet