mandag den 12. september 2011

Kajak på Mølleåen

En lørdag i september blev kajakkerne spændt på taget og fragtet til Frederiksdal. Derfra roede far og jeg over Lyngby sø og ud gennem Mølleåen til Øresund. Det er en smuk tur igennem frodig natur og forbi gamle møller og historiske bygninger.

Mølleåen udspringer i Bastrup sø og er i alt 36 km lang. Undervejs fra Frederiksdal og ud til Øresund, er der overbæring ved otte gamle møller. Alle møller er oprindeligt blevet brugt til at male mel, men senere begyndte nogle at producere krudt, tekstiler, metalvarer og papir. I dag er det dog kun Strandmøllen som stadig producerer strøm til eget forbrug og den eneste, der stadig huser en erhvervsvirksomhed. De resterende bliver primært brugt til udstillinger, opbevaring eller værksteder.

Vi nåede dog Øresund hurtigere end forventet, så kajak-snuderne blev vendt nordpå og afhentning ved Strandmøllen blev annulleret. Planen var at ro helt til Espergærde!! Meeen da det begyndte at knibe med tiden og kræfterne i mine arme kaldte vi SOS til Lars, der også befandt sig på Øresund (i sin nye jagtbåd). Ham og Aslan kom os til undsætning ved Rungsted og derfra gik det sådan indtil Sletten (for vi måtte jo af princip lige ro det sidste stræk hjem):


Ha så endte jeg alligevel med at have Far på slæb på sådan en strabadserende tur ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar