tirsdag den 21. juni 2011

Ny feriebolig

Så er tiden kommet hvor vi har investere i et nyt telt! Vores trofaste Jack Wolfskin 3-personer tunneltelt har givet os mange gode oplevelser gennem de sidste 10-12 år. Nu har det dog mistet noget af vandtætheden - specielt i bunden - og så er det altså ikke lige sagen at have med på tur til Norge, hvor der næsten er garanti for regn.

Det store spørgsmål var selvfølgelig: Hvilket telt??

Vi undersøgte markedet som en kombination af googlen og besøg i grejbutikker - i København har både Spejdersport og Friluftsland (i Fields) nemlig teltudstillinger og det er klart at foretrække at se og mærke teltene. Vi udnyttede teltudstillingerne til at kravle ind og ligge i teltene, mærke på materialer og sågar også afprøve hvor let/svært et telt var at slå op!


Efterhånden som vi fik mere viden steg kravene til kvalitet, funktionalitet, størrelse/vægt forhold og heraf også prisen! Men når man i stedet sparer dyre hotelovernatninger, så kan man vel tillade sig det! Så selvom vi i starten mente at Hilleberg var udenfor rækkevidde - ja så endte det med et sådan! Et Hilleberg Kaitum 3GT, der er et meget rummeligt 3-personers tunneltelt med to apsis og stadig en fornuftig vægt ( ca 3,5 kg). Det virkelig lækker kvalitet og mange fede gennemtænkte detaljer fx. kan hele "fronten" foldes væk så man har udsigt fra sovekabinen. Af andre +'er kan nævnes at teltet er hele 185cm bredt hvilket er 25 cm mere end de fleste andre 3-personers tunneltelt, der er siddehøjde i hele sovekabinen, store udluftningshuller og god plads til bagage, støvler og madlavning i de to store apsis.


Selvfølgelig ville vi ikke give fuld pris og tilbudsjagten blev sat ind - visa-kortet endte med at blive kørt igennem ved en østrigsk webbutik, Fliegfix, der havde en markant bedre pris end alle andre. De var ikke så garvede i nethandel men suppleret med en telefonopringning var der styr på ordren og få dage senere ankom boligen!

I weekenden blev teltet testet på en vandretur Esrum sø rundt og vejret sørgede så sandelig for at vandtætheden blev testet!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar