onsdag den 1. december 2010

Camino fødderAv av man får set lidt af hvert når pilgrimmene lufter fødder!

Fødderne er selvsagt noget af det der bliver hårdest ramt når man pludselig traver så mange kilometer dag efter dag. Hver dag var der folk, som havde gang i nåle, rensevæske, compeed og sportstape!


For nogle er forklaringerne åbenlyse, men der var overraskende mange der ikke havde gjort store overvejelser i forhold til at passe på fødderne. Jeg undres stadig over nogles valg af fodtøj! Se bare her - da der ikke var plads til tæerne blev der klippet huller:

 
Af de eksempler jeg så var årsagerne til skaderne:

  • Fodtøj der var for småt. Fødderne hæver lidt når de bliver varme og er der ikke noget plads giver det vabler. 
  • Storetåneglen var ikke blevet klippet. Avs en øm storetå det giver!
  • Fodtøj der svuppede i hælen. Så skal der ikke mange kilometer til før end det gnaver.
  • Fodtøj med for lidt stødabsorbering i forfoden fx løbesko. Det er hårdt for trædepuderne og sten kan gnave op i foden gennem den tynde sål. Her mødte vi en hvr hele forfoden var flækket nedenunder. Respekt for at han fortsatte med at gå!
  • Fødderne var for fugtige. Tippet her at lufte fødderne så ofte som muligt og evt skifte sokker løbende.  Dette kostede mig et par enkelte små vabler da jeg i dovenskab ikke gad tage støvlerne af på næstsidste dag!

Nu vil jeg glæde mig til at følge DR2's "julekalender" om Caminoen og se hvorledes Bertelsen får fremstillet turen.  Og måske nyde et fodbad imens! Fødderne trænger stadig til lidt pleje for den hårde hud vil af, nu hvor der ikke er brug for den i kontor-dagligdagen. 

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar