torsdag den 31. december 2009

Året der gik...

Så er et år, der har givet meget nyt og gode udfordringer forbi! Jeg vil lige ønske godt nytår og skrive en lille status over nogle af de ting året har indeholdt.

Man må sige at året har budt på større overraskende hændelser. Da året startede gik jeg og puslede med lidt tanker om at det kunne være sjovt at nå i bedre form inden jeg bliver 30. Hvordan det skulle gå til havde jeg ikke nogen planer for, men det her MTB jeg havde snuset lidt til kunne måske bruges. Lidt ironisk eftersom jeg altid har hadet at cykle. Det tog dog hurtigt om sig, men at det skulle nå så vidt at jeg deltog i MTB-løb endda med podieplaceringer samt fik min drøm om at deltage i et adventure race opfyldt havde jeg ikke regnet med. Det har givet rigtig mange gode og store oplevelser at lukke døren op til denne verden og ikke mindst har det givet mange nye skønne venner og bekendtskaber. Det har været fantastisk og jeg har slet ikke fået nok endnu, så jeg er sikker på at 2010 vil byde på mere af samme skuffe.

Med disse eventyr følger desværre erfaringer om at OGSÅ jeg bliver ældre!! Kroppen er blevet presset og jeg har mærket begrænsningerne. Hmm det er ikke helt nemt at erkende det og det er rigtig træls når kroppen ikke kan det jeg vil! Hehe. En øv oplevelse har været problemerne med mit knæ. En konsekvens heraf blev desværre en sommerferien uden den store vandretur som vi ellers havde set frem til - vi må tage revanche i 2010!

På jobfronten er der også sket store forandringer. Året startede lidt jævnt ud, hvorefter det dykkede gevaldigt. Jeg holdes kørende af at have noget at se til, udfordringer og ansvar og da det ikke blev opfyldt gik jeg helt kold. Det hele ledte til et jobskifte og hvor er det herligt at have noget at se til, gode kolleger og en masse udfordringer og nye ting at lære. Jeg trives med det nye job! Også selvom det dog er forbundet med lidt logistik problemer mht transport - men måske det er en opfordring til at jeg skal snuppe cyklen nu hvor vi går de lyse tider i møde?

Maduniverset har også været under forandring efter vi begyndte at få frugt og grønt fra Årstiderne. Nu er der altid lækre sager i køleskabet der indbyder til at lave gode sunde retter! Det er skønt og vi er enige om at fortsætte i 2010. Menuen er også blevet udvidet med vildtretter. Lars har sørget for at vi har fået fasaner, ænder og rådyr. Uhmm lad der endelig komme mere af det!

Noget nyt i år er selvfølgelig også bloggen her! Det har været spændende at træde ind i blogland og skrive om mine egne oplevelser samt at finde inspiration i andres. Det er har specielt givet input til at holde motivationen omkring træningen at læse om andres træning og udfordringer og det holdt mig til ilden at skrive om mine egne. Derudover er det hyggeligt at læse med i vennernes blogs for at følge hvad der sker i deres hjem og for alle de nye småfolk.

Nå nu vil jeg trække i løbeskoene for at nyde det gode vejr og kunne spise med god samvittighed i aften! Vi ses i det nye år :o)

Godt nytår til alle!

Av! (Sagt på hundsk)

Aslan er ikke helt tilfreds med situationen



Men kan man være sej på jagten må man også tage konsekvenserne deraf! Indtil videre har vi pillet ca. 15 torne ud af ham, han har rifter adskillige steder, nogle medtagede ædlere dele (hvorfor skal de også hænge så udsat?!) og har et væskende sår på kinden. Såret klør og er blevet rigtig ømt, så da han hylede og pev mens hans kradsede i det fandt vi kraven frem til ham. Nu venter vi på posten for kusine Johanne, der er vores favorit dyrlæge, har været så sød at sende antibiotika. Indtil da har vi en ynkelig vovse der gerne bare vil putte og nusses om. Noget af en modsætning i forhold til når han er på jagt, hvor han er i højeste gear og fuldt koncentreret om vildtfærten og ikke ænser andet.


Sværmen af sommerfugle

De spreder liv og glæde - den nye sværm af 39 sommerfugle, der fløj ind i vores stue i går!



Endelig fik jeg idéen til hvad der skulle pynte den store tomme hvide væg: Wallstickers! Jeg købte sorte ark af klistermærke i Panduro, lavede skabeloner og gik ellers i gang med at tegne og skære sommerfugle ud med lidt hjælp fra Helle. Ih det var lige et projekt for mig at skære dem ud. Det hygger jeg mig med og det er efterhånden en del år siden jeg sidst har skåret figurer ud. Tilbage i 90'erne var jeg med på dillen, hvor man skar fine figurer ud i pap til at hænge i vinduet.



Vi forsøgte os desuden også med lidt decoupage, hvor der både blev til lysestager samt glas til bolsjer og småkager


onsdag den 30. december 2009

Ferieaktiviteter

Det er fantastisk med ferie så man kan komme ud og nyde de lyse timer og en bonus når det endda er flot solskinsvejr. I går var tre andre WAT-piger, Silas og jeg på geocachingtur ved Kastellet og omegn. En pragtfuld tur! Vi fandt hele 11 skatte og fik byttet travelbugs undervejs. Turen blev afsluttet med et café besøg, hvor de kolde fingre blev lunet.




Aftenen blev tilbragt med at øve mig på crawl sammen med Ann-Dorte. Vi bliver aldrig de elite-svømmere, men vi nåede da lidt nærmere hihi.

I dag står den på krea med Helle og der er et planlagt et par sjove projekter. Hvis det bliver vellykket skal der nok komme fotos af resultatet.

søndag den 27. december 2009

Julen

Så er julen veloverstået og det er tid til at slå mave og smide den ekstra polstring der er kommet til. Julen blev tilbragt i Randers ved svigerfamilien. Vi kørte derover d. 24 og ankom til julekonfekt i store mængder, et pyntet juletræ med masser af gaver under og to forventningsfulde børn.



De havde fået en Wii i julegave af nissen allerede om morgenen så ventetiden ikke skulle føles så lang. Senere på dagen ankom mere af svigermekanikken og vi alt blev 12 til bords. Uhm deres middags-tradition byder både på gås, flæskesteg, medister samt brune, hvide og franske kartofler! Der er nok at smæske sig i!! I år var jeg så heldig at finde mandlen, men lige som jeg skulle til at afsløre det, fandt Lars også en mandel frem. Hmm noget var galt og heldigvis kunne alle ved bordet gætte hvem der var den største drillepind!
1. juledag var der julefrokost ved svigermor, hvor endnu mere af familien kom. Igen var der masser af lækker julemad og jeg spiste og spiste - men med næsten god samvittighed for om formiddagen havde Aslan og jeg været ude på en lille frisk løbetur i sneen, der nu var blevet til slush-ice.
2. juledag bød på endnu en julefrokost. Denne gang med noget af min familie (fætre, faster, farfar og kusine samt påhæng og børn) og endnu en gang blev en masse lækker mad indtaget. Aslan og Josi havde også en herlig dag sammen. Selvom Josi også er en hyper-hund gik hun dog kold under juletræet! Men er vi ikke alle lidt flade ovenpå alt jule-ræset :o)


tirsdag den 22. december 2009

Gåtur i snevejr

Ahh er lige kommet hjem fra en lang gåtur med Aslan. Vi blev sat af hjemme ved mor og far, der netop er taget afsted på skitur, for at tømme køleskabet for pålægsrester. Derfra gik vi hele vejen hjem inkl lidt omveje og Aslan fik tonset igennem i sneen. Nu ligger han her ved siden af mig og sover imens jeg nyder en kop varm the, tanken om at dagene nu kun bliver lysere og at det tegner til en hvid jul!



Der skal også lige lyde et tillykke til søster - der var nemlig kommet et brev til hende om at hun har fået endnu et legat til hendes Australiens ophold! Det lønner sig at være ihærdig og have gode karakterer! Jeg synes selvfølgelig, at hun burde have brugt nogle af pengene på at invitere mig derned ;o)

lørdag den 19. december 2009

Glædeligt gensyn med søster og ski

Dagen tog en dejlig drejning da jeg fik fri efter en hektisk dag på arbejdet. Jægeren kom på den geniale idé, at vi spændte fjeldskiene på og tog en tur ud over de snebeklædte marker. Fantastisk hyggelig tur! Med os fulgte sneharen Aslan, der nød at springe tosset rundt i sneen. Selvom der kun var en lille stribe orange skær tilbage fra solen var det ikke noget problem at se, for sneen lyste op.



Bagefter gik turen til Vagtelvej, hvor der blev holdt mini-juleaften med and, brune kartofler og andet guf. Familien tager på skitur i næste uge så derfor holdte vi det allerede nu. Der blev høstet lidt gode gaver, men aftenens sjoveste gave var til mor. Vi gav hende en powerhoop (moderne ord for hullahopring)!! Det er ren opstramning af maven når den benyttes. Pga vægten og en ujævn facon er det bare med at spænde vaskebrættet for at svinge den rundt. Ærgeligt den kræver mere plads end vi har her i lejligheden.

Endnu en herlig begivenhed var gensynet med søster efter hun har været fem måneder i Aussie. Hun har været i praktik og ellers levet det fede storbyliv! Det har vist været fem rigtig gode måneder - så jeg frygter lidt hun pludselig skulle flytte derned for good!

onsdag den 16. december 2009

Hvide veje

Endelig! De sidste morgener har jeg hørt ejendomsservice kører rundt i deres lille traktor og jeg har tænkt om det mon var snefejning de var i gang med - men jeg er blevet skuffet når gardinerne blev trukket fra. Det blev jeg dog ikke her til morgen. Der ligger et fint hvidt tæpper derude! Nu lyder jeg begejstret og jeg synes også det er herligt med lidt rigtig vintervejr - men det ændrer sig nok når jeg om lidt skal ud og lufte hund og det hele bare er en gang sjap. Eller når jeg skal med toget og der er forsinkelser pga sne på skinnerne! Sne er en underlig ting, der både giver glæde og frustration.

tirsdag den 15. december 2009

Hårdtslående træning

Det er en god følelse at være øm i kroppen når man ved det skyldes god træning! I går var der fællestræning med WAT og det bød på en frisk løbetur efterfulgt af en hård omgang boksetræning. Jeg elsker at tæske løs på sandsækken mens pulsen stiger, det gør lidt nas i skuldrene og hovedet bliver tømt for tanker.
I går var det lige noget der kunne bruges efter en dag kun med møder. Først et styregruppemøde med arbejdet og derefter møde med DGI omkring oprettelsen af en adventure race instruktør uddannelse. Jeg er på det seneste blevet viklet lidt mere ind i adventure-verdenen. Det er blevet til både involvering i DGI-kurser, en post i WAT’s bestyrelse og en plads i arrangørgruppen af WAT’s adventure race næste år! Sidstnævnte er jeg rigtig spændt på. Planen er indtil videre et løb i pinsen på ca. 12 timer. Så sæt kryds i kalenderen- der skal både publikum, hjælpere og ikke mindst udøvere til!

søndag den 6. december 2009

Gensynsglæde

Jeg blev brat hevet ud af gårsdagens hyggelige julestemning da jeg i dag tog til MTB vintercup i Danstrup Hegn. Efter mange ugers pause fra cykelløb er kondien ikke helt i top og de sidste fire uger er cyklen ikke engang blevet luft pga for få lyse timer, en Indien rejse og senest en forkølelse. Så det var en stor fornøjelse at komme i skoven på cyklen! Pga formen havde jeg ingen forventninger til resultatet så jeg er noget overrasket over en 4. plads blandt kvinderne!! Jeg stilte mig ellers nede i midten af feltet, da jeg vidste jeg ikke kunne være med i startspurten, så som udgangspunkt var jeg vist nr. 10 kvinde. Stille og roligt fik jeg hentet ind på de andre - ganske utroligt for det meste af turen lå jeg på kvalme-grænsen og på sidste omgang var alt energi hevet ud af benene. Det gjorde desværre, at der ikke var til den spurt, der ville have givet mig en 3. plads. Men så er der et mål for næste afdeling, der er om to uger.

lørdag den 5. december 2009

Et juleeventyr

I dag da Helle og jeg tog til julemarked på Rosendal gård var det som om at vi trådte ind midt i et rigtigt juleeventyr. Der var skruet fuldt op for idyllen og julecharmen ved den gamle gård. Både børn og voksne hyggede sig med at klappe husdyrene, tage en ponyridetur eller en tur i hestevogn, købe dansk designet julepynt eller nyde en kop varm glögg. Det var et tiltalende foto i avisen, der lokkede os derud og det var bestemt en fornøjelse.


Udenfor gik gæs, høns og en enkelt kalkun omkring. Der blev også solgt billige faserne og ænder, så jeg købte ænder med hjem og det blev dagen, hvor jeg lærte at flå en and! Når man bor med en jæger er det praktisk at kunne og gråand smager fantastisk.

Indenfor døren blev man budt velkommen af fire grisebasser, der gik og gryntede. Ellers var der ren hygge med mængder af julepynt og halm på gulvet. Efter et par gange frem og tilbage mellem alle sagerne fik vi begge udvalgt hvad der skulle hjem og pynte i stuerne. Herefter lunede vi os med glögg og pebernødder. En perfekt afslappet eftermiddag i eventyrland.


torsdag den 3. december 2009

Eftermiddagssynd

Befinder mig p. i køkkenet i gang med at gufle nybagte vafler...ups! Jeg var gået hen og blevet småsulten efter timers sumpen ved pc'en og det tog mig ikke længe at navigere ind på vaffelopskriften. Lige nu er det dog ikke så meget kalorierne der tynger mig, mere det, at vi om et par timer skal have lækker gråand, jægeren har haft med hjem fra jagten! Måske Aslan skulle have en luftetur og jeg kan få lidt appetit igen...